Glas 

Kunst is een beleving. Het roept emoties op. Om optimaal te kunnen genieten van kunst is het van essentieel belang dat alles perfect te zien is. Je wilt geen kleurvervormingen hebben maar de kleur ervaren zonder groene waas. Wij houden, om dit te voorkomen, rekening met elk detail, dus ook met het glas. Verkeerd glas kan het beeld vertroebelen. Ons “basis“ glas is PerfectWhite glasdat speciaal voor musea en professionele lijstenmakerijen als de onze wordt geproduceerd. Bij de productie van dit glas, wordt gebruik gemaakt van magnetisme om het glas te reinigen van metaaldeeltjes. Hierdoor ontstaat een prachtig helder glas waardoor het wit en de kleuren gelijk ogen, net alsof er geen glas voor het kunstwerk zit.

Ook wordt bij dit professionele glas een speciale coating gebruikt, Art glas (huidige Museumglas), waardoor het glas “vrijwel” onzichtbaar lijkt. Naast het wegnemen van de voor velen als hinderlijk ervaren spiegeling oogt een ingelijst grafiek of aquarel vrijwel net zo intens van kleur als een olieverf schilderij (dat zonder glas wordt ingelijst). Het glas dat wij standaard gebruiken heeft een UV-bescherming van 49%. In ons assortiment hebben we ook glas met hogere percentages, zelfs tot 99%. Daarnaast kunt u bij ons ook kiezen voor slagvast (hufterproof) of zelfs de optie kogelwerend glas.

Glas vervangen

Heeft u een kunstwerk dat bedekt is met “gewoon” glas, dan adviseren wij om het te vervangen voor ArtGlas. We maken een glasheldere prijsopgave en na akkoord vervangen wij het inlijstwerk(en) met ArtGlas. Uiteraard controleren we gelijk het inlijstwerk en de kunstwerken meteen op het ontbreken van zuurvrij karton-bevestiging en vervangen we slechte ophanging. Het kunstwerk kan worden gebracht maar we kunnen het, tegen een meerprijs, ook voor je ophalen. Wij hangen het dan ook nog voor je terug op exact dezelfde plek als onderdeel van onze full service. 

Glas reparatie

 

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Glas kan nu eenmaal breken. Is uw kunstwerk, het glas of de lijst beschadigd? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Mocht er zich een incident hebben voorgedaan en uw glas is stuk, dan kunnen wij het glas repareren en/of vervangen. Dit geldt tevens voor de lijst. We gaan over het algemeen eerst op zoek naar mogelijkheden om het glas, de lijst, het passe-partout of het object te repareren, zodat vervangen niet nodig is.

Mocht het nodig zijn om een dialoog aan te gaan met de verzekeraar over het herstellen van de beschadiging, dan kunnen we dat ook voor u doen. Onze facturen zijn glashelder,  zodat het goed uit te leggen is en prima verhaalbaar.