Clemens Briels

Kunstenaar: Clemens Briels
Onderwerp: Felgekleurde, figuratieve voorstelling van een vogel, mens en dier in een landschap. In Briels' eigen stijl: 'Antipodisme'
Productnr: 1315
Techniek: Carborundum
Signatuur: Briels' 07
Afmetingen: 80 cm x 107 cm
Ingelijst: ja

Man en vogel

€ 1.000,00

Man en vogel

€ 1.000,00

Kunstenaar: Clemens Briels

Onderwerp: Man en vogel

Signatuur: 174/200 IV CBriels '02

Kunstenaar: Clemens Briels

Onderwerp: Twee mannen en een romein

Signatuur: 174/200 XXII CBriels '02

Ingelijst met Perfect White glas. Klik op de button voor meer informatie.

Clemens Briels wilde voor jongs af aan al kunstenaar worden. In 1965 start hij een opleiding aan de Academie voor Industriële Vormgeving, met een duidelijk doel voor ogen: kunstenaar worden. Hij belandt door omstandigheden echter in de reclamewereld. Op 45-jarige leeftijd besluit hij dan toch om voor het kunstenaarschap te gaan.

Al snel verwerft hij een plekje in de kunstwereld en creëert een eigen stijl: ‘het Antipodisme’. Briels verbeeldt liever het tegenovergestelde, dan het aangeleerde en het stereotype. Hij wilt bewust niet meegaan in trends en zijn inspiratie haalt hij uit zijn eigen belevingswereld. Hierdoor toont zijn werk oneindige fantasieën in felle kleuren. Briels zegt hier zelf over: ”Ik vind het fijn om met felle kleuren te schilderen. Ik houd niet zo van die sombere doeken. Misschien heeft het ermee te maken dat ik een extravert mens ben.”

Achter elk werk hangt een verhaal, een fantasierijke kijk op gebeurtenissen uit het leven. Zijn kunstwerken zijn dan ook anekdotes uit een tegengestelde samenleving, in een figuratieve vrolijke stijl.