Wouter Stips

Poezenonderzoek

€ 495,00

Poezenonderzoek

€ 495,00

Kunstenaar: Wouter Stips
Onderwerp: Kleurrijke, figuratieve voorstelling van een 'poezenonderzoek'
Productnr: 1199
Signatuur: Wouter Strips
Ingelijst: ja

Ingelijst met Perfect White glas. Klik op de button voor meer informatie.

Wouter Stips studeerde grafische vormgeving aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam. Hierna hield hij zich bezig met verschillende vormen van beeldende en toegepaste kunsten, wat Stips een enorm diverse kunstenaar maakt. Zo exposeerde grafiek en schilderijen, creëerde animatiefilms in Praag, poppen in Parijs, schreef en regisseerde theatervoorstellingen en publiceerde zowel strips als boeken. In 1996 besloot Wouter zich weer volledig te wijden aan zijn grote liefde: de vrije schilderkunst, waar hij meteen een kenmerkende eigen stijl ontwikkelde. Optimistisch, vrolijk en poëtisch, zijn woorden die zijn werken omschrijven. Zijn fantasierijke voorstellingen doen denken aan kindertekeningen, doordat ze doordrenkt zijn met spontaniteit en vrolijkheid. De composities lijken simpel, maar zijn zorgvuldig door Stips uitgedacht. Hij is zelf erg kritisch wat betreft zijn werk.

Stips over zijn werk: “Ik schilder wat ik zelf graag zou willen dromen; landschappen en voorstellingen waarin mensen en dieren elkaar ontmoeten, met elkaar spelen, niet gehinderd door welke beperking dan ook. In mijn schilderijen moet alles kunnen, zoals dat ook kan in de nog vrije, ongebreidelde geest van een kind. Ik denk niet na over wat ik schilder. Het komt op zoals een droom opkomt. Het zijn ideeën en gedachten die ik vormgeef, het is als dichten, maar dan met kleuren, vlakken en lijnen. Een werk is pas goed als ik er zelf door verrast word. Een situatie die ik schilder is altijd uniek. Het is een momentopname, een still uit een droom. Flarden gedachten die elkaar op een wonderbaarlijke wijze ontmoeten. Daarbij is muziek altijd een belangrijke bron van inspiratie.”

Vanaf 2004 maakt Stips ook (glas)sculpturen. Zijn spirituele, fantasierijke werken komen tot leven door middel van deze driedimensionale vormen. In de centrale hal van Hilversum staan drie topwerken van hem.